- Books

INVASI

INVASI KUALA LUMPUR diserang angkatan makhluk asing bergelar PENCEROBOH AHMAD BAYANI marhaen biasa yang terperangkap dalam serangan itu Bersama rakan karibnya Anwar dan seorang gadis bernama Ika Bayani mem

  • Title: INVASI
  • Author: Raja Faisal Azhar Abdullah
  • ISBN: 9789671296813
  • Page: 371
  • Format: None
  • KUALA LUMPUR diserang angkatan makhluk asing bergelar PENCEROBOH.AHMAD BAYANI, marhaen biasa yang terperangkap dalam serangan itu.Bersama rakan karibnya Anwar dan seorang gadis bernama Ika, Bayani memulakan perjalanan berliku mengharungi kemusnahan dan peperangan yang sudah merebak ke serata kota.Apakah nasib mereka Siapa yang akan menghentikan serangan PENCEROBOH itu

    • [PDF] Download ✓ INVASI | by ↠ Raja Faisal Azhar Abdullah
      371 Raja Faisal Azhar Abdullah
    • thumbnail Title: [PDF] Download ✓ INVASI | by ↠ Raja Faisal Azhar Abdullah
      Posted by:Raja Faisal Azhar Abdullah
      Published :2019-01-16T17:10:45+00:00

    1 thought on “INVASI

    1. 2.4* untuk Invasi!Belum baca buku Invasi Fixi lagi. Nanti cari dan baca.Komiknya terlalu serabut dan memualkan. Masa baca komik ni, rasa malas saja nak belek muka surat yang ada.Setiap dialog komik tu pun terlalu panjang, dah macam baca novel. Maaf~Tapi masih ok lah. Masih nampak jalan cerita dan buat aku tertarik nak baca novelnya nanti~Peace!

    2. Lukisan semak. Hard to keep track of who is who.Story also boring. Characters back story poorly developed.I want my money back!

    3. Tak pernah baca novel nya tapi seriously lukisan nya agak berserabut, nak kata "cantik" pun tak dapat walaupun kita tau yang kartunis nya pasti orang yang berpengalaman cuma saya tak dapat terima stroke nya yang saya rasakan kurang mesra mata. Ceritanya pun simple je, takde apa yang menarik sangat & rasanya terlalu rushing untuk kejar limit mukasurat. Overall, cerita dia tak best dibantu pulak dengan lukisan yang urgh.

    4. The first few pages promise us of random pub goers and all around bastard and somehow we get comradship while battling aliens.I admired the artist for the massive amount of details to actually sketch the scenes, especially of KL and Tugu Negara. Took a while to get used to the drawing style. I think Ujang and Apo like this kind of messy style. I guess it adds character.However, I don't really understood whether the female special ops is actually Yani's actual girl friend or is simply his wish. ' [...]

    5. Okaydari segi jalan cerita memang best sebab dah baca novelnyauntuk Komiknya, aku tak puas hati sikit lukisan dan strokenya, kalau diperbaiki lagi,boleh jadi komik aksi yg bestyg lain tu boleh tahan lagood effort Maplé Comics dan Azhar Abdullah

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *